Öppen gård 2018, 7:e april 10.00-14.00

Öppen gård har blivit en kär, vårlig tradition här på gården!

Under april månad föds alla lamm och det är en intensiv och rolig period på fåråret. Kom och se och lär om hur livet på en fårgård är! Få har idag någon naturlig koppling till en bondgård och jag vill passa på att bjuda in alla som kan vara nyfikna!

Alla som vill får klappa och hålla små söta nyfödda lamm. Det finns flera andra aktiviteter såsom tipsrunda, för både barn och vuxna, med fina priser, halmbaleklättring, måla med oljekritor på ensilagebalar, snickerihörna, skota minitimmer, se på bildspel eller klappa kaninungar.

 

 

 

 

Långasjölamms fårskinn finns att beskåda och handla. Vår efterlängtade fårkorv och dessutom lammfärs finns till försäljning denna dag. Ullplädar, minifår, boken ”Tekla och fåren” m.m. finns att köpa. Välkomna!

Voxtorpsgården är på plats och säljer sin KRAV-korv till lunch. Det är min bror och hans familj som driver gården  med sina KRAV-grisar söder om Kalmar.

 

 

 

 

 

 

 

Bildtext: Karin Lundqvist. KRAV-grisbonde. Ställ dina frågor till henne!

Malin Nelson, från Fröset gårdsmejeri är också på plats. Hon är min bondekollega från Vetlanda kommun och gör makalöst god ost på mjölken från sina getter. Se bilder och information på www.frosetsgardsmejeri.se

Uppe på gårdsloftet är det för dagen café! I år bättre än någonsin med flera valmöjligheter.

 

 

Sist, men absolut inte minst: KUSINBANDET! Mina barn och syskonbarn spelar blåsintrument och uppträder till min stora stolthet och glädje denna Öppen gård-dag! Trombon, tvärflöjt, barytonsaxofon, altsaxofon, klarinett, oboe finns representerade, ibland mer än en gång. Arren gör Hjalmar Ljungberg som pluggar andra terminen på Stockholms kungliga musikhögskola, KMH. Jag säger bara: Kom och lyssna!

Parkering sker på intilliggande åkrar. Följ P-vakternas anvisningar. Entrén är vid infarten till gården och det kostar 30 kr/pers eller 100 kr/familj. (swish, kort eller kontant) Man får en tjusig knapp att fästa på jackan där det står: ”Jag har besökt Långasjölamm”. Årets färg är: knallorange!

VÄLKOMNA till en annorlunda, lärorik och vårlig dag! //Malin