35 mm regn

I natt har det kommit massor av regn och även fortsatt under dagen. Ska bli skönt att flytta bort djuren från det betet där de är nu.
Glädjande nog har inga lamm fått diarré, hoppas det fortsätter så!
Annars är det mycket planering framöver här nu för att allt ska stämma:
Hur ska vi inreda ladugården efter att plattan nu är gjuten och torr? Hur ska mönstringen organiseras den 18/8 nu när jag inte har några grindar eller väggar på plats ännu?
Efter det är det logistiken kring klövrötesaneringen. Jag ska hämta tackvändaren söder om Kalmar. Organisera i ladugården så att besiktningen av alla tackor och liv-lammsklövar går så smidigt som möjligt.
Sedan gäller det att planera tre olika fotbad efter varandra där djuren inte ska nudda med sina klövar där de var badet innan…. Det fattar jag faktiskt inte riktigt hur jag ska klara, men första och sista badet kan man kanske ha på samma ställe om man väntar ett par veckor emellan. Måste fråga veterinären om det.
Lammslakten är nästa puck att ta tag i. Slakteriet är redan bokat och i dagarna ska jag skicka ett brev till alla intressenter så att de kan boka höstens lammkött.
 På datafronten ska jag sätta mig och fylla i alla uppgifter i Elitlamm-analys så att jag kan få stöttning av det programmet med vad jag håller på med. Det är ett dataprogram där man kan jämföra sig med andra fårgårdar med liknande inriktning och få en vink om hur man skulle kunna göra saker och ting bättre i sin verksamhet.
Fåråret är alltid spännnande och innehållsrikt!