49 lamm födda…tror jag

Har inte hunnit med inmärkningen idag riktigt som jag hade tänkt mig, men ca 49 har fötts, men då har jag även räknat med de dödfödda.
Mellan 6.00 och 9.00 ramlade det in lamm och jag adopterade bort en lamsing från en tre-tacka till en som bara fick ett. Gick enligt skolboken på hur en adoption ska gå till för trillingen var född först och jag upptäckte en-tackan när bara klövarna var ute på hennes lamm. Hon fick trilling-lammet redan då och började slicka det. Hennes eget behövde inte vara borta från mor sin mer än 20 minuter.
Sedan var det kalkbristbehandling på en tacka född 02 (brukar drabba de äldre) och sedan napplammen som skulle ha sitt och jag körde in ett par nya ensilagebalar. Sedan var det gott med frukost!
Skönt att kunna konstatera att fodret kommer att räcka. Med tre-fyra veckor till betessläpp, ser balarna ut att räcka till.

Picture

Tekla har fått offra en av sina nappflaskor till lammen. Här är det lunchmatningen idag. Härlig vårsol!

Picture

Ett annat vårtecken är att välten kommit fram. KJ vältade en del åkrar idag. Vildsvinen har dock bökat sönder så stora delar av vallarna att vi inte vet hur vi ska få foder till nästa vinter….

Picture

Fler vårtecken. Farfar och Malte med björkved som ska kapas och klyvas. Detta har dock ingenting med fåren att göra och tack och lov är jag inte särskilt inblandad.