55 lamm födda

Picture

Picture

Picture

Har just märkt in lamm nummer 55 och rusade in en stund för just nu höll ingen på att föda. Adoptionerna är uppe i 7 stycken till antalet redan, så det har gått väldigt bra. Det är trillingtackor som lammat samtidigt som enlingar, men även ett par tvillingtackor som fått en levande och en död lammunge och som då kunnat luras till att ta en trilling istället. Men det gäller att man är där när det händer. Det går inte att komma efteråt med ett lamm och lägga till tackan och tro att hon kommer att vara snäll vid det. Hon måste tro att det är hennes eget.
I går var kontrollanten från certifieringsorganet Kiwa/Aranea här och gick igenom papper och verklighet så att jag följer alla regler för att få kalla mig KRAV-godkänd.
I onsdags kom alla mina skinn från Tranås skinnberederi. Det är så spännande att öppna kartongen och gå igenom och syna alla skinnen. Jag har varje skinn numrerat så att jag vet från vilken tacka eller från vilket lamm det kommer. Alla minns jag så klart inte, men ibland stöter jag på ett skinn och bara: ”Åh, här är denna tackan!”
Fantastiskt vackra skinn är det ialla fall och i eftermiddag kommer den första skinnköparen på denna årgångens skinn. Hon får många att välja mellan! (Men jag brukar bara lägga fram 6-7 stycken annars blir det så svårt att välja.)

Picture

Intill varandra ser man tydligt lammskinnens olika toner av grått.

Picture

Tackskinn
Picture

Tackskinn
Picture

Lammskinn
Picture

Lammskinn