Årets julklapp

Picture

Många är de rörmokare som har kliat sig i huvudet och funderat på hur vattenförsörjningen i min ladugård ska hållas frostfri. Eftersom fåren kan gå ut och in som de vill och de stora skjutdörrarna hela tiden är öppna så blir det ingen vidare värme inne i ladugården. Ett får alstrar ju knappast lika mycket värme som ex. en häst eller en ko. Värmeslinga och cirkulerande vatten har inte räckt utan vattnet fryser så fort det blir lite vinter. Många spann med vatten har burits och körts i skottkärra från huset. Kul.
Sedan förra vintern har jag helt enkelt fått sätta dit en varmvattenberedare för att värma vattnet…. Allt beror på alla meter luftburna vattenledningar som hänger längs väggarna mellan vattenkopparna. När och om jag bygger ett nytt fårhus en vacker dag ska alla ledningar grävas ner!

Två lamm hade hopppat upp på foderbordet och julgranen hade vält i morse när jag kom ut i ladugården. Ja, alltid händer det något.
Har suttit och regisrerat slaktade tackor nu en stund. Alltid trevligt när avräkningen stämmer med mina anteckningar…
Årets julklapp är då alltså en spikmatta. Men med ett lammskinn ovanpå om någon hade missat det. Det blir betydligt skönare att ligga där då!