Åskan dödade 13 får

Oftast är det trevliga saker jag skriver om på fårbloggen. Djur som dör, sjukdom, skörd som blir förstörd eller maskiner som går sönder är inte lika lockande att skriva om. Men detta känns som att jag ändå vill föra ut. Ta aldrig skydd under ett träd vid åskväder.

Fåren stod under trädet medan regnet fullkomligt vräkte ner. Vi fick 55 mm på en timme. Åskvädret som rådde var något alldeles utöver det vanliga och de flera dagarnas onaturliga värme utlöste fruktansvärda blixtar och dunder. När regnet lugnat sig något gick jag ut för att flytta fåren. De bör, p.g.a. parasiterna på betet, inte vara kvar i samma hage efter kraftigt regn.

Under trädet på betets högsta punkt hittade jag dem. 7 stycken stora fina tackor och 6 lamm låg döda. Min första tanke var: vargen! Men jag insåg snabbt att så inte var fallet. En tröst i detta elände är att deras död förmodligen var omedelbar. Jag besparar er foton… 

Detta var i förgår och kadaverbilen har tack och lov redan hämtat dem i värmen. De lovar annars hämtning inom TRE dygn. Sorgligt är bara förnamnet samtidigt som man är tacksam att ingen människa kom till skada eller att djuren hade dött p.g.a av vargen eller att jag gjort något fel.