Baggrupperna färdigsorterade, men många lamm osorterade…

I går hade jag alla tackor hemma igen och sorterade dem i tre grupper. De är så vana att hanteras så de var inte särskilt bångstyriga, men jag har ändå träningsvärk i armarna i dag. Det kändes när jag skulle sätta i gång att väga och sortera en massa lamm idag. Men innan sonen och jag kunde sätta igång med detta fick vi göra en liten utryckning med hästtransport och hämta hem avelsbaggarna. En av dem (Karl-Erik) hade hoppat ur hagen. De är oroliga så här års och vet vad som är på gång. Det var lite nervöst innan jag lastat alla tre i säkert förvar. Inte så långt från bagghagen går obehandlade slakttackor och hade baggarna rymt dit hade saneringsprogrammet behövts göras om på gossarna!

Picture

Titta vad fint löven matchar ensilagebalen. Men de här damerna vill jag alltså inte ska smitta sina klövbakterier till baggarna.
Vi blev som sagt sinkade pga rymlingen så vi hann inte sortera alla lammen. Många ska hämtas på måndag och de ska vägas och märkas upp och in i olika grupper beroende på köpare. Eftersom slakteriet skjutit fram hämtningen i flera omgångar blir det nu alla på en gång = många att sortera på en gång. Nej, det blir till att fortsätta i morgon…

Picture

Henne har jag döpt till ”den kinesiska nakenhunden”. Nästan all ull har trillat av henne efter en juverinflammation. Det är ganska vanligt att tackan efter avslutad penicillinkur tappar ullen. Hon är så pigg och glad och äter och frodas, helt obekymrad över sitt ynkliga utséende!

Picture

Här är mina fina tackor! Detta är igår innan jag delade dem i tre grupper. Ullen har vuxit ut så där lagom krulligt sedan klippningen och de är så lockiga och fina. Men jag har gallrat hårt p.g.a. klövrötan. Jag har aldrig haft så här få; bara 88 stycken.

Picture

Gott med saltsten.

Picture

Måste bara visa lite bilder på verkstadsbygget också! Hösten har verkligen varit väl full pga av både klövprojekt och bygge.Men det blir väldigt bra och här lyfts gaveln på plats.

Picture

Kransen på plats! Spantöl och femkamp på programmet i torsdags. Man får inte roligare än man gör sig! Här är det grenen ”spika i spik med slägga”.

Picture

Full rulle i höst som sagt. Men man måste även hinna ligga på ett fårskinn framför brasan ibland!