Ekologiska lantbrukarnas tidning

Nu för tiden lägger jag allt mer sällan in bilder i datorn och därmed på fårbloggen. Det är ju så smidigt att fotografera med telefonen och sedan två klick senare så finns bilden på Långasjölamms sida på Facebook eller Instagram. Tycka vad man vill om sociala medier, men jag når ut till väldigt många. Eftersom jag säljer alla lamm själv till olika privatkunder så är det viktigt för mig att många vet om att jag finns. På Facebook har Långasjölamm över 400 följare! Helt otroligt!

Det finns försvinnande lite svenskt KRAV-lamm i butikerna och många vill äta detta goda, miljövänliga kött. Men för den skull så måste ju de som är intresserade veta att jag finns! Så kallad marknadsföring. Jag känner att efter 4 år med mitt arbetssätt så är det ganska spritt att jag att man kan köpa lammkött direkt på gården av mig.

Logistiken kring så många lammlådor med färskt kött är stor! Mot slutet av slaktperioden när ”påsen ska knytas ihop” visar det sig om jag varit tillräckligt noggrann tidigare under året. Jag får en direkt utvärdering om köttlådorna blir hämtade på rätt dag av rätt person och dessutom är jämna i vikt och kvalité. Tankarna kring kunder, lammleveranser och lådhämtningar snurrar i huvudet dygnet runt så här års. I natt vaknade jag vid fyra och var uppe och antecknade ett namn jag missat tidigare kvällen innan! Man kan undra hur hjärna fungerar. Så här hade jag så klart inte orkat jobba om det var likadant året runt. Men nu vet jag att jag har lågsäsong i december. Då kan jag njuta av tända ljus och julförberedelser. Det ser jag fram emot! Jag älskar julen!

Jag är med i ett reportage i nästa tidning av Ekologiska lantbrukarna. De behövde ett kompletterande foto och yngste sonen fick rycka ut med kameran. Resultat är inlagt i datorn för en gångs skull och kommer här. Undrar vilken bild de väljer till tidningen…augsepokt15 032 augsepokt15 022 augsepokt15 028 augsepokt15 037 augsepokt15 030 augsepokt15 039 augsepokt15 040

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *