Frusna ensilagebalar

Läste förra året i ATL om några bönder uppe i Norrland som måste ta in sina ensilagebalar i en frostfri verkstad ett par dagar så de tinade innan djuren kunde äta dem. Trodde inte det skulle bli aktuellt för mig med sådana bekymmer, men de balarna som inte är helt torra inuti är isiga denna vinter. Kostar väl mer energi för fåren att få i sig än om de lät bli… Jag har inget tempererat utrymme någonstans där jag kan tina balarna, utan det är bara att hoppas när man skär av plasten att det inte ska glittra av is. TS-halten syns ju tyvärr inte utanpå balarna.
Fick brev igår från Aranea att de planerar sitt årliga besök. KRAV-certifieringen innebär ju besök med jämna mellanrum och det tycker jag är bra. De ska komma ut på plats och se att djuren har det bra och att alla papper är iordning. Det är mindre bra att jag i deras prislista såg att i år är det ännu dyrare att vara certifierad d.v.s KRAV-godkänd.