Generatorrem, diarré och föräldraledigt

Sedan sist har jag kört traktor med batterilampor blinkande, haft veterinärbesök, fixat ny generatorrem och fått dit den. Batteriet laddade helt enklet inte för att remmen slaknat och gått av. MEN vad pilligt att få dit den igen. Känns som att de som tillverkar traktorn inte vill att man ska kunna ”meka” själv, utan ringa efter deras hjälp. Med en fastnyckel (13) gick det till slut att försiktigt dra åt så att generatorn hålls längre ut och remmen sträcks. Detta under övervakning av KG. Helt ensam ger jag mig inte på att skruva på traktorn! Men han hade ännu sämre än mig kunnat nå in för att skruva i och för sig.
Idag delade jag av vinterlamm och trillingtackor. De har några dagar varit tillsammans, men de stora tackorna roffade åt sig lammens mat. Detta ledde till diarré och hängiga tackor. Jag som börjat med SÅ försiktig giva, dryga hektot var. Men det kvittar ju om de stora tar allt…Veterinären hjälpte mig i alla fall med en tacka som hade begynnande kalkbrist. Jag har blivit ganska bra på att snabbt känna igen de symtomen. Hon blev snabbt bättre, men jag skulle tro att hon åker dit en gång till vid högdräktigheten. Får lov att ha henne under uppsikt.
För övrigt är jag hjärtligt trött på alla som frågar när jag ska börja jobba igen efter ”föräldraledigheten”. Jag började jobba med förra årets lamning när Tekla var tre veckor gammal och har hållt på sedan dess! Men jag har förstått att dels tror de flesta att jag inte sköter mina dryga 100 får själv utan att jag bara hoppar in ibland och dels behöver jag ju inte åka hemifrån när jag jobbar. Då räknas det inte riktigt. Alltså: Inga fasta tider att passa, men ett ständigt pass. Kul är det i alla fall och jag skulle inte vilja ha det annorlunda.