God Jul

Kylan har slagit till och jag är glad för värmeslingorna längs vattenledningarna i ladugården!

Innan jul blev det stressigt och tråkigt. Ett företag hade beställt ullfiltar av mig som försvann i posten!! Otroligt stressande när man inte själv kan påverka. Nu fick de sina filtar på eftermiddagen den 23:e. Minsta möjliga marginal innan jul milt sagt.

Efter en underbar julafton i lugn och ro bestämde tackorna sig för att rymma lite på juldagen. Hela ladugården blev halmig och fårpluttar överallt att sopa…Nu har jag satt en extra rem vid den grinden!

Måste bara nämna julmarknaden i Voxtorp också. Den 20/12 hade  min bror och svägerska anordnat en liten mysig julmarknad i samband med julskinksutlämningen. Långasjölamm var med på ett hörn med lammkorv och ullfiltar. Man kunde även titta på de små nyfödda kultingarna, ponnyridning fanns också samt lite musikunderhållning. jul14 029Det var andra året i rad – så nu är det en tradition!

Nej, nu ska jag göra ”Bosses skepparströmming”. Vi har valt att dela upp julbordsrätterna under mellandagarna. Detta är ett recept från min pappas kusins man. Supergott! Mattraditioner är viktiga för den rätta julstämningen.

God Jul alla nya och gamla kunder och följare här på bloggen! Julekram//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *