Goda lammrätter

Det äts så klart mycket lamm i vårt hem så här års. I torsdags lagade jag en fantastiskt god lammstek. Jag utgick ifrån receptet som finns under fliken ”recept” på denna sida, men istället för honung hade jag farinsocker. Såsen blev otroligt god. En rejäl skvätt grädde i också så klart, men brytningen saltet och farinsockret tillsammans med den möra steken – inte för rosa, det gillar inte jag – fantastiskt gott!
Idag malde jag färs av två frambogar och det blev många biffar. Jag blandade färsen med ägg, basilika, lite vitlök, fetaost och en burk creme fraiche. Stekte på rätt hög värme. Det gäller att inte falla för frestelsen att vända dem för snabbt. De ska hinna få en riktigt brun yta först. Potatis till, vitkålssallad, sås av skyn och citronklyftor till. Åh, vad gott det blev!
Och nu bara kände jag: det är ju en kokbok med enbart lammrecept jag ska göra på lediga stunder! Wow!