Hemastit

 

Samma tacka som i april ”nästan” hade juverinflammation pga av sitt sneda juver har nu trillat dit. Men hon har ändå kunnat mjölka sina lamm ända till nu, så förra behandlingen var onekligen lyckosam. Upptäckte henne som tur var innan det gått hål. Hugaligen för såriga juver i denna värmen. Penicillin. Mjölka ur så mycket jag kunde. Trycket lättar och hon står helt still. Sedan sprutade jag plåterspray som fick lägga sig som en hinna.
Behandlade baggara med flusa i förmiddags för det är ganska mycket mygg där de betar.
Mer röjsågsarbete idag. Gillar inte eltrådstängsel. Det är så himla mycket jobb. Men det gick bra tills jag stötte på ett jordgetingbo. Jag såg nog rätt rolig ut när jag sprang därifrån.
Sista dagarna har det annars varit mycket vattenkörning i värmen. KJ har hjälpt mig få dit vattenkopp på den stora tanken, 1000 liter, så nu behöver jag inte fylla på riktigt lika ofta. Fåren betar sedan i måndags ”bakom Runes och bakom Elnas”. Elna har väl varit död i åtminstone tio år, men det heter så.
Nu ska jag göra månadens momsredovisning medan lilljäntan sover och KJ och Malte kör hem de sista balarna av förstaskörden. Blev mer skörd än jag vågat hoppas.
Igår hämtade vi hem en bit av betesputsen som pappa svetsat ihop. Tack pappa!