Januari 2018

 

 

 

Januari har varit ömsom regn och snö. En del åkrar är helt dränkta i vatten och de gräsrötter som klara den vätan är nog inte många. Utsäde för mycket pengar kvävs helt enkelt. Och i början på förra sommaren var det för torrt. Ja, bönder klagar då alltid på vädret.

Snart kör klippningen i gång. Alla får ska friserar. Alla klövar ska klippas. Det blir vaccinering och selentillskottutfodring samt ultraljud. Lugna januari är ett minne blott. Men det har varit en skön månad då jag försökt att få undan mycket av det administrativa jobbet såsom odlingsplan, bokprojekt, produktionsplan, miljöhusesyn, fixa bildspel och tipsrunda och snart SAM-ansökan som ska till jordbruksverket. Den kan man inte börja med förrän 8/2 och jag vill få det gjort innan lamning och vårbruk och stängsling kör igång.

Det har varit skönt med inomhussysslor i mörka januari. En brasa och ett tänt ljus och en tekopp. Det är en speciell period på året. Helt klart.

Men nu börjar det märkas att det är ljusare om kvällarna igen. Och fast att det just nu vräker ner snö utanför fönstret så känns det att vi går mot vår så småningom. Men var sak har sin tid. Jag vill inte sälla mig till de som tjatar om vårkänslor så fort vi raskat ut granen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *