Januari

Nytt år och nya möjligheter! När ett nytt år börjar brukar jag skriva ner förväntningar och tankar och idéer inför det nya året och hur Långasjölamm ska utvecklas på bästa sätt.

Att lära mig mer om ullen står på den listan och i lördags var jag på en mycket givande ullkurs. Det finns otroligt många användningsområden för ull och den är på stark frammarsch.

Länge har jag dessutom vetat att jag måste göra något åt hundsituationen. Det är för lite och för sårbart med en enda hund på sommarhalvåret då jag har 300 djur ute på bete. Så nu har jag en urtrevlig, duktig vallhund på besök och ska prova honom ett par veckor innan jag bestämmer om jag ska köpa honom. Hittills ser det mycket lovande ut! En 20 månaders hane, som älskar får och att bli kliad på magen. En fårägares drömhund med andra ord!

Igår kickade jag och en kille från grannbyn igång ett samarbetsprojket som jag tycker känns så spännande. Det går kortfattat ut på att fler ska få glädje av mina får! Många är de som gärna vill ha djur och att bo på landet, men tyvärr inte har möjligheten. Jag hoppas på releasedatum till hösten och mer information kommer så klart. Produktutveckling är roligt!

Alltså: mycket har redan hunnit hända på årets första självande veckor. Men nu när jag snart jobbat heltid på gården i 4 år har jag lärt mig att det gäller att passa på i början av året. Längre fram på året tar skötseln av djuren all tid och idéerna riskerar att hamna i malpåse. 20160105_113330 P1100129Full fart framåt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *