Julgran

Picture

Efter att ha kört in nya balar till djuren gav jag och pojkarna oss ut och högg en julgran till fåren. Joel högg ner den med yxa. I kväll satte vi i ljusslingan och tände granen. Vet inte precis om det främjar fårfarmandet, men det blir i alla fall väldigt trevligt i ladugården…
KarlJohan har kört över det plöjda med skålsvansen i eftermiddag.  

Picture

Chola är som vanligt med överallt. Här gled hon fram precis när jag knäppte fotot.

 Igår körde jag hem de sista foderhäckarna från hagarna och ensilageplast från de sista balarna fåren åt ute. Nu kommer inga djur vara i hagarna förrän i maj!
Det där med ensilageplasten är en tråkig bit. Ensilageplast är verkligen fult. Särskilt om det ligger och dräller. Har en enkel packanordning. En pall i botten med ett par pallkragar runt. Två balsnören i ett kryss i botten, sen packar jag den full. Två pallkragar högt, då blir det lagom tungt för att jag sedan ska orka lyfta ur det paket som det blir när man knutit runt snöret. Sedan får ”paketen” ligga till sommaren då jag kör dem till återvinningen. Det brukar vara plastinsamling vid ett par tillfällen per vår eller sommar.
Det fins ju plastpackningsmaskiner som pressar ihop massor av plast till små balar. Men de blir ju också helt ohanterliga utan traktorkraft.