Köra röjsåg

Mönstring bokad i augusti. Birgit Fag kommer hit från Jönköping. Känns väldigt roligt. Hon är verkligen ett stort namn i pälsfårSverige.
Slaktplaneringen i gång på riktigt. KLS-slakten är så klart bokad och anmäld sedan länge, men resten är det nu dags att ta tag i. Du som läser detta och vill köpa lammkött i skiftet okt/nov – hör snarast av dig. Se sidan: Beställa
Började morgonen med att öppna grindarna längs sjöpromenaden. Hade med en räffsa och tog bort gödsel längs grusgången. Många går sina morgonpromenader där och jag ville hinna få upp grindarna sedan flytten Tilda och jag gjorde sent i gårkväll. Körde sedan vatten till åkern vid fattigstugan, där de betat idag. Men det är så litet där så i kväll flyttade jag, Chola och pojkarna dem till ”Lislyckan”, ”Hästabacken” och bakom Hertas. Tre beten med grindarna öppna emellan. Nu ligger jag i hängmattan och hör dem bräka en bit bort. Alltid rogivande att ha dem nära hemma så jag kan se och höra dem.
Mitt på dagen körde jag röjsåg runt eltråden dit de ska efter helgen. Säkert 25 grader varmt och det ångade om både mig och sågen, men har man barnvakt en stund gäller det att passa på….
Samtidigt kändes det bra att göra något konkret efter gårdagens kontakter med Länstyrelsen. Brev kommer om uppgifter jag ska lämna. Hm…Detta har väl jag redan lämnat in? Men då blir man så klart osäker. Efter pappersbläddrande, telefonköande, samtalande, mer papperssök så konstaterade Länsstyrelsen att det har jag nog lämnat redan men detta ska de kolla upp. Suck. Det var den dagen.