Kraftfoder

Vinterlammen äter nu ordentligt med kraftfoder och växer för varje dag. De ska levereras i vecka 13 är det meningen. Varje vinterlamm i en höstlammsproduktion ser jag dock som ett misslyckande…. Hoppas mycket på att tillväxtproblemen ska klarna under året och att mina olika åtgärder kommer att hjälpa. Men fler vinterlamm lär jag nog få dras med en tid. Jättebra då att lilla skafferiet finns som säljer en del av mina vinterlamm! Ingen har väl missat deras hemsida?Just nu under renovering, liksom gårdsbutiken. Stor invigning 29:e maj! www.voxtorpsgarden.se
Tackornas giva har jag försiktigt ökat nu så de ska komma upp i maxgiva i god tid före lamning. De hakar snabbt på och vet vad det är frågan om när jag börjar skramla med spannarna morgon och kväll. Idag skulle vi åka hemifrån tidigt och de fick frukost vid sju på morgonen och kvällsmat vid sex när vi kom hem. Skönt att man inte behöver vara så exakt med tiderna som t.ex. på en mjölkgård.
Vid högdräktigheten får tackorna ca ett havt kilo kraftfoder per lamm de har i magen. Per dag alltså om nu någon trodde något annat.