Lucia i stallet…

….innebär att det är slutparat för (stjärn-)gossarna. Traditionsenligt tar jag bort baggarna ur tackgruppen den 13:e december. Senare är 13:e maj vill jag inte att några lamm ska födas. Det blir för sent på säsongen helt enkelt och de hinner inte ikapp tillväxtmässigt. Skulle någon tacka inte hunnit bli betäckt ännu så är det bättre hon får gå tom ett år. Det kan vara någon ungtacka, som inte hunnits med ännu, men då är det bara bra om hon växer till sig ett år.

För baggarnas del så får de nu god mat, vila och lugn och ro. Det är inte ovanligt att en bagge tappar 10% av sin vikt under betäckningen.

Idag på morgonen när jag gick ut till fåren: Tror ni baggarna var kvar i sin egen box? Svar: nej. Baggen Titus  är en riktig hoppare och hade tagit sig tillbaka in till tjejerna! Han är minst bland baggarna och de håller honom kort så han tog sig helt enkelt tillbaka. Hm…

Nu kommer bloggen fyllas på mer regelbundet igen. Jag har under hösten/vintern hållit på med att flytta hela hemsidan till en svensk domän så bloggen har stått lite stilla i väntan på att det ska bli klart och att jag ska lära mig hur man hanterar det nya. Men nu verkar det vara klart och hemsidan ser ut som innan, men med en räknare för antalet besökare och lite andra finesser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *