mars

Plötsligt är det halva mars och inläggen här på sidan har inte precis haglat. Jag har haft problem med min hemsida och inte kunnat logga in på den. Men nu är allt åtgärdat och här kommer en litet inlägg om senaste tidens händelser.

Fåren och skötseln av dem är, och kommer alltid att vara, navet i min verksamhet och som allting kretsar kring. Men i vår läser jag på kvartsfart på Linnéuniversitet kursen ”Entreprenörskap och verksamhetsutveckling”. Mycket givande. Att vara bonde idag innebär till stor del att vara entreprenör. Hitta nya idéer och sätt att bredda verksamheten på olika kvalitativa sätt är för många ett måste om man vill bo och verka på landsbygden. Och det vill man ju!

En av idéerna som nu äntligen börjar ta form är Fårappen. Den kommer att lanseras på Öppen gård dagen den 8/4! Jättekul! En kanal för information och delaktighet för alla som vill veta mer om livet med får. Om man själv har en önskan om att leva på en gård, men inte har möjlighet till det: ladda ner appen. Det kan vara kunder som vill se hur fåren på gården har det och hur det går till att få betade hagar, lammkött, plädar och vackra skinn: ladda ner appen. Nybliven fårbonde och vill ha råd och tips på hur jag gör med mina får under ett fårår: ladda ner fårappen. Och så vidare! Kan bara bli succé. Eller hur? Appen fylls hela tiden på med nya filmer om vad som sker just nu.

Längre fram kommer det även att finnas livesändningar via appen. Och min förhoppning är att man även ska kunna köpa ”brostycken” via appen. Tänk att kunna få äga några meter fårnät runt en hage mitt inne i djupaste Småland! På så sätt har alla människor, som är intresserade av att bevara den biologiska mångfalden på våra ängar, möjlighet att bidra för att göra det möjligt! Visst man kan plantera träd i Afrika eller köpa en bit regnskog långt borta som behöver räddas. Men i vårt eget land behövs det verkligen en kraftsamling om vi ska lyckas bevara det öppna landskapet med allt vad det innebär. Låter det intressant? Jag t   ar gärna lite respons på denna idén från dig som läser. ”Uti vår hage” och alla andra visor i den svenska visskatten kopplade till blommor och örter på en sommaräng. Har hagarna en chans i framtiden? Jag tror och hoppas det!

 

Några studiebesök har jag haft nu i början på året.

 

 

 

Bild från min ”gårdsbutik”. I ett av rummen i huset får mina lammskinnskunder välja och vraka bland alla skinn i lugn och ro på en personlig visning. Jag har inga öppettider, utan man hör av sig när man vill komma! Funkar kanon!

 

 

Och så en liten bild från ”privatlivet”. Vi har varit over there och hälsat på äldste sonen som pluggar på high school i norra Kalifornien. En ljuvlig resa! Vi cyklade bl.a. över the Golden gate-bron.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *