Mycket strö går det åt

Ensilage till alla sedan mycket halm. Det går åt mycket halm i den här väderleken. Idag gick ca 10 tackor och en av baggarna ut mitt på dagen en stund. Men mest är alla inne och inte kan jag klandra dem.
Inga lamm som föds efter den 24:e maj -10 kommer att sparas till livdjur, för 24:e november släppte jag ihop de olika baggrupperna. Jag vill nämligen inte riskera att de två unga baggarna inte lyckats med betäckningen, utan låter de två gamla ta vid en period på slutet av parningen.
I januari scannar jag alla tackor (ultraljud), men jag vill inte vänta till dess för att få veta om ungbaggarna har lyckats…
Jag har även fotbadat ett par tackor idag. De såg lite ömma ut i fötterna och då plockar jag ut dem och badar en fot i taget med hjälp av en vanlig pet-flaska.
Sedan har jag ringt veterinären och gått här och väntat, men han hörde av sig på eftermiddagen och kommer först i morgon. Jag har upptäckt ett sår, som inte vill läka, på en av tackorna.
Äntligen är alla vinterlamm klippta! KG tog de sista i eftermiddags. Tack! Skulle varit gjort i november, men det blir inget av de skinnen ändå så det spelar inte så stor roll. Skönt för dem i alla fall att bli av med ullen.