Nässlor, ensilage och stängsling

Picture

Fåren på väg mot ett nytt bete. En till två gånger i veckan flyttar jag dem så här års.

Jag använder faktiskt fortfarande lie ibland. Nässlorna inne i fårhagen t.ex. är bra att slå ner medan fåren går i den hagen. Fåren äter upp dem så fort bladen torkat till lite grann. Är man envis kan man t.o.m bli av med nässlorna för gott. Sägs det… I går missade jag att få med mina handskar inför lie-användandet och orkade inte åka hem och hämta dem igen. Ahh!! Man får blåsor direkt…
Mer ensilage pressat! Underbar känsla med tanke på allt regn som utlovas dagarna framåt. På största åkern var det dock så mycket grisbök att det inte gick att stränga det. Grannen som plastar åt mig fick ta det han fick upp med pick-upen på pressen. Sedan släppte jag på alla fåren så får de ta resten. Ja, de där vildsvinen styr om dagordningen i arbetet helt klart.
Tack och lov får jag som sagt hjälp med åkrarna. Maken har i veckan lagt ett flertal timmar med rotorslåttern och efter pressningen hemkörning av alla balar. Även det vill man ju hinna innan regnet då det minskar risken för sönderkörda vallar.
Istället har jag ägnat mig åt stängselarbetet. Släggan, spettet, tången och märlorna – vi har fått till ett fint samarbete!