Nu betar de i Boulet

Söndag eller inte spelar mindre roll. Är det dags att flytta så är det. Hade glömt stänga grinden till hagen intill ladugården, så när vi passerade ”hemma” rusade alla får in där och trodde de var framme. Chola lyckades vända och få ut allihop helt själv med en gång. Duktigt gjort tycker jag! Ut på gatan igen och vidare längs huvudstreetan i Långasjö. KJ stod längre fram och stoppade bilar som kom bakom kröken. Resten av familjemedlemmarna inklusive Karin och KG stod i grannens trädgård så de inte skulle springa in där för de har just sått in nytt gräs…Allt gick bra.
Dessutom har jag registrerat alla lamm färdigt idag. Äntligen! Suttit någon stund då och då så det har tagit så här lång tid. En del lamm har för sjutton hunnit dö innan de kommit in i datorn. Så då får jag registrera dem och sedan direkt kryssa i deras dödsfall!
När jag ändå höll på med Elitlamm idag så har jag nu startat i gång tjänsten Stalljournal via Elitlamm. Förra året godkände  äntligen jordbruksverket Elitlamms register som journal. På detta viset slipper jag skriva allt två gånger – en gång i datorn och sedan en gång i pappersvarianten ”gula boken”.
Nu har det lugnat sig på hundfronten också. Chola har slutat löpa och de två hanhundarna har börjat äta och dricka igen, slutat slåss och yla…..Chola har slutat, mer eller mindre, att slå ihop käkarna mot dem när de passerar henne. Hon är herre på täppan i trion, helt klart. Och hon är inte glad i sina ”wachtelkompisar”, utan håller dem kort.
Picture