Nu betar de i Harebo

Picture

Så här såg det alltså ut i förra veckan när foderrapsen kom i jorden. Det är till lammen framåt höstkanten när betet börjar bli dåligt. KG kör. Han har visat mig hur man ställer in såmaskinen och jag kan köra den gamla Zetorn även om jag unviker det, men så länge han vill så, så får han hemskt gärna göra det.

Picture

Nu har det varit några svettiga dagar med elstängseluppsättning. Mygg på framsidan och ettåring på baksidan… Men KG har hjälpt mig och det har gått ganska bra. Ett nervöst dygn innan när de betade på ”Anders mosse”: nästintill obefintligt stängslat och ett gräs de inte är så förtjusta i. Men själva blöta mossen är på utsidan, så det var inget som lockade och de var kvar hela dygnet…
Så blev vandringen till Harebo genom skogen i eftermiddags inte så lång. Det är ett så vackert skogsparti man passerar. Vi går som genom en tunnel av grannar. Joel och Tilda gick längst bak för ledet med får blir väldigt utsträckt på denna smala väg. Därför känns det bra att ha någon med sig även om Chola skötte sig galant och hade koll på hela raden, hela vägen.