Oktober

Fiber har grävts ner i Långasjö i höst. Här syns grävmaskinens spår i hagen där Hyde och Tekla leker.

Långasjö skördefest växer för varje år och har blivit en härlig tradition med massor av folk och kvalitetsprodukter.

September-november är nog årets mest intensiva tid för mig på gården. Denna hösttermin har jag dessutom vikarierat i byskolan 25%. Med stora utgifter för foder denna torrsommar var det tvunget. Vad gör man inte för att kunna få fortsätta med fåren liksom….?

Baggarna tar jag hem från sommarbetet någon gång i september. Då vill jag ha dem under uppsikt. Klippa dem. Göda upp dem. Och se till att de håller sig borta från tackorna! Ha, ha. Jag vill ha synkroniserad lamning och inte att tackorna ska få påhälsning av baggarna för tidigt.

Kanonfina lammlådor, lammfärs, korv och styckningsdetaljer hamnar hos sina ägare under oktober. Att få äta naturbeteskött där hållbarhet och naturvård står längst fram i syftet för verksamheten är mångas önskan. Jag har tack och lov trogna kunder, som liksom jag är engagerade i miljöns väl och ve.

Denna höst har varit otroligt vacker! Vilken lövprakt vi har fått uppleva. Men det är torrt. Väldigt torrt i markerna och i flera byar runt Långasjö har brunnarna sinat. Vi tänker hela tiden på att inte slösa med vatten. Något som borde vara en självklarhet för alla. Även de med kommunalt vatten.

Bild från septemberklippningen. Två nya klippare var på besök i år. Så tacksam att de hade möjlighet att ta sig an min flock! Det är ont om fårklippare i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *