Regn, sol och fårflytt

Ett par fårflyttar till har hunnits med sedan jag skrev sist. Det är fortfarande ganska röriga tillställningar. Förrförra flytten blev 15 lamm kvar i hagen och jag fick hämta tilbaka ett par tackor så de förstod att de skulle gå ut igenom grinden…
Chola är jätteduktig. Mycket beror det nog på att jag vet precis vad hon klarar och låter henne ligga utan att delta när vi hamnar i situationer hon inte fixar. Jag tänker främst på flaxande saker. Det är väldigt effektivt att fösa lamm framför sig om man fladdrar med något. Då blir Chola rädd och springer fram till mig framför flocken och fåren byter håll eller stannar…Chola får därför göra grovjobbet där hon och jag i lugn och ro samlar ihop alla djur och är redo vid grinden. Sedan tar vi oss ut ur hagen jag och några medhjälpare (läs: tre av mina barn..) och Chola. Men flaxet som återstår i slutet när nästan alla djur är på plats får Chola klara sig utan…Då ropar jag åt henne att gå undan, vilket hon gärna åtföljer.
Senaste dagarna har hon varit lite halt pga av en sprucken klo. Pulpan var lite synlig. Så kan det gå när man klipper klorna för sällan, men det får det bli ändring på nu även om hon inte gillar det.