Rörig flytt

Fredagsnöjet igår kväll gick ut på att förflytta de 270 djuren några hundra meter till nästa bete. Snälla grannar och vänner och familj hjälpte till. Chola gjorde en första ihopsamling, men sedan behövde många hjälpa till att springa. Ett helt gäng lamm, säkert 50 stycken, rusade tillbaka längre upp i hagen och förstod inte var det hela gick ut på. När de kom i ett svep ner mot gruppen körde vi på! Det gäller att förflytta hela gruppen när rätt flow infaller. Öppna grinden och över gatan! Pust, ingen trafik.
Två lamm fanns kvar, men vi fick strunta i dem så länge. (Jag lämnade grinden öppen och de stod strax efteråt hemma i vår trädgård och jag fick in dem i ladugården och kunde köra dem i bilen sista biten.)
Sammanlagt tog nog flytten 45 minuter. Ihopsamlingen i första hagen tog 35 minuter av den tiden…
Tidigare på dagen hade jag studiebesök från slakteriet i Kalmar. En representant från KLS/Ugglarps berättade att de är på gång med KRAV-tillägg på köttet.
Idag har jag mjölkat och mjölkat. En tacka hade ett juver hårt som en sten, men mjölken var forfarande riktig. Kanske har jag räddat henne.