Scanningen gick bra

Oj, vad det flöt på bra. Alla djuren var igenom på drygt drygt en halvtimme! De ska vara rätt tomma i vommen när ultraljudet görs, därför hade jag haft dem i en fålla utan mat under natten. Nu ville alla tillbaka in till maten och det flöt på genom ”scanning-buren” oerhört smidigt. Nu vet jag att jag har 185 lamm ute i ladugården! 14 trillingmammor, 59 tvillingar och 25 enlingar. Bara två tomma och det var två ungtackor och därför ganska väntat.

Picture

Bakom Carl syns här ”buren” tackorna står i en och en medan han scannar dem. Carl själv är från Nya Zeeland. Hugaligen att hamna här i denna kylan….Men han har hållt på många år i Sverige och är van. Han är otroligt skicklig på att se antal lamm. Rätt till 99,9 %! Själv fattar jag ingenting av bilden. Bara en massa gråa bubblor som rör sig…

Picture

Nolla på ryggen=noll lamm. Inte bra…Men hon är född -10 och kommer igen nästa år.

Picture


Prick bak=trillingmamma. Hon flankeras av två tvillingmammor. De har ingen prick alls.


Eftersom tackorna ska klippas om 14 dagar så vill jag ha så lite rödfärg som möjligt på ullen. Samtidigt måste markeringn synas tydligt inför gruppsorteringen. Annars är ju scanningen ogjort arbete. Jag sprayade när Carl sa hur många lamm tackan bar.