Stängsel klart och rivet

Äntligen klar med stängslingen runt en bit betesmark som jag hållit på med länge. Det går långsamt och är tungt, men jag har lärt mig väldigt mycket. Att ha bra fårnät runt sina beten och hagar är guld värt.
I stället har jag rivit ner staketet hemma utanför ladugården. Det var inte svårt. Det var hur rangligt som helst och stolparna stod upp tack vare nätet i stället för tvärt om….
Fast nu är det bråttom. Denna hagen används ju ”jämt”. Lammen ska snart hem och vägas igen. I morgon kommer lokala grävmaskinsfirman och ska göra hålen till de grova ekstolparna. Kostar på mig detta för staketet behöver upp snabbt och stolparna är riktigt grova. Men ska det var rejält staket någonstans så är det ju vid ladugården, detta bete används ju helt klart mest.

Picture

Förra helgen i Vita Sand såg det ut så här tills jag plockade ner roll-upen. Det var för blåsigt för att ha den uppe.
Förra veckan var jag på studiebesök hos en annan fårtjej uppåt Småland. Så trevligt att träffa någon annan med samma intresse och höra och se hur hon löser saker och ting. Vi fårbönder behöver hålla ihop! Riktigt snygg avelsbagge hade hon till salu dessutom.