Stängsla, stängsla, stängsla

Stängslingen är tråkig och går så långsamt. Tidigare har det fått stå åt sidan, men med min nya arbetssituation så är det bara att ta tag i det hur tråkigt det än är. Men fördelarna med att bara ha ett yrke att hålla reda på överväger starkt.
Så senaste tiden har ägnats åt att sätta ner stolpar, spänna nät, rulla ihop eltråd, sätta upp den på nytt o.s.v. Men jag är långt ifrån klar. Med fyra barn hemma på sommarlov får man låta dagarna bli lite hipp som happ.
Idag släppte jag hela flocken på foderapsen. För att de inte ska bli dåliga i magen ska jag ta bort dem redan i morgon och låta dem gå på en gammal torr vall som ombyte. Sedan blir det till att skifta däremellan för att undvika diarré.
På väg till rapsen fick de gå in på en litet bete utan staket (för det är nu uppsatt på rapsen). Där hade det hunnit bli nya löv på små aspetillingar och jag tyckte de kunde få ta bort dem innan vi gick vidare. Jag stack hem lite snabbt och hämtade fika och familjemedlemmar och sedan satt vi där på picnic mitt i fårhagen, samtidigt som vi var ”vallpojkar/flickor”. Chola var så klart med om de hade behövts samlas ihop. Vad hade vi gjort annars om de satt av inåt skogen? Men fåren höll sig hela tiden innanför där staketet tidigare stått.