Utgödslat

Ladugården är nu tömd på ströbädd och utanför ligger en ansenlig hög gödsel. Skööönt!! KJ har gjort det mesta medan jag varit på det andra jobbet. Tack, tack, tack! Ensam hade detta inte gått helt enkelt.
Fåren gick i går på ”Hästabacken”, en liten snutt som bara tål knappt en dags betning. Men vad fint det blev! Infarten till Långasjö ser nu ut som park.
 Sent i gårkväll (lite försent, det hade börjat skymma…)flyttade jag, Chola och KJ dem vidare till nästa ställe. Det gick bra över vägen. Lite trafik så dags. Men jag vågar inte tänka på vad som hänt om något gått fel och djuren hamnat på vägen..Pust. Jag brukar aldrig chansa.

Nu har jag precis kommit in från att ha tagit ner elstängslet som gränsade av Hästabacken från intilliggande vall. Det är en dålig vall med kalberget liggande strax under jordskorpan. Men grisarna har inte varit där åtminstone och varje grässtrå kommer att bli värdefullt i vinter. Vildsvinen har förstört de flesta vallar och jag måste hitta ensilage att köpa någonstans ifrån. Någon som har balar att sälja?
På måndag kommer snickarna och börja riva slindergolvet i ladugården! I går gick en stor del av dagen åt till att förbereda inne i ladugården för detta. Det kändes som om tusen lammgrindar skulle bäras