Varannandagsväder

Hur ska man få av andraskörden när det är sådant här väder med ömsom sol, ömsom regn. Tur att jag inte har en massa spannmål att tröska. Stackars de bönderna…
All halm är nu i alla fall hämtad. Skönt att ha det hemma! Pappa hjälpte till att packa med skogsvagnen och fick på hela 36 fyrkantsbalar! Rekord på den vagnen. KJ kunde köra för jag var i skolans värld där eleverna var på plats igen i går.
Fårklippningen flyttad till 18 sep och två dagar senare blir det klövkollen. Bra att kunna ta hem djuren och köra allt i ett svep!
Gnatar på alla lediga stunder med att få in siffrorna från mönstringen. Det är många uppgifter och siffror att skriva in på nästan 170 lamm så det tar tid!  Men samtidigt känner jag att jag i år för första gången börjar få kläm på det där med mönstringsbiten och avelsarbetet är verkligen spännande och roligt. Och svårt! Sedan blir ju skinnen dyra pga av alla omkostnader i och med aveln. Men jag har hittills bara mött intresserade kunder när man berättar om poängen på lock och päls, kropp och färg m.m.