Vi hade i alla fall tur med vädret…

I fredags badade jag alla tackorna ute på Haglyckan för att sedan köra dem i hästtransport till nästa bete. Kvällen innan hade jag och två av barnen i traktorlyktans sken (det mörknar ju så tidigt nu för tiden) satt upp en hage i hagen. Morgonen efter fortsatte jag med att lägga en träram på marken med presseningen i och satte grindar runt om. I denna lilla bassäng hällde jag i zinksulfatblandningen som jag transporterat ut i två stora 200 liters tunnor. Hunden fick in alla i minihagen och relativt enkelt föste jag in en och en i badet. Det är ju inte precis så att de älskar vatten, men de börjar bli ganska vana vid det här laget och vet att det inte är något farligt. 15 min i badet. Lagom tills det var dags att få upp dem på transporten så anslöt KG. Det är bra att vara två när man ska fösa upp dem i transporten och sedan stänga den dessutom innan någon hinner ut igen!
Tackorna fick stå och torka i transporten ca 15 min (medan vi fyllde badet med tackor) sedan körde jag dem till rent bete. Det blev väl en 7-8 vändor med transporten tror jag och sällan har väl denna lilla skogsväg varit så trafikerad på en och samma dag.
Idag har vi gjort samma procedur för sista gången och det känns oerhört skönt! Nu blir nästa klövgrej att de om några veckor åter ska kontrolleras av veterinär i varje klöv för att se hur de svarat på behandlingen.
Under både tisdagen och fredagen var det strålande sommarväder!!