Öppen gård 15:e april 2023, 10.00-14.00

Efter flera års pandemiuppehåll är det äntligen dags för Öppen gård mitt i lamningen igen! Detta år med fullt fokus på ekologisk matproduktion. Vill du se massor av nyfödda lamm, kanske få klappa och hålla om man vill. Passa på att ställa frågor till Hällasjömåla gård (Emelie skriver bl.a. krönikor om gårdslivet i Barometern) Varför har de valt att ha ekologiska lantbruk? Vad är det roligaste med deras jobb? Hur ser de på framtiden?

LRF kommer också att vara på plats och berätta om hur det är att vara bonde i Sverige idag. Hur ser vår självförsörjningsgrad ut i dessa oroliga tider?

Många lamm föds i april
Måla på ensilagebale. En härlig känsla. Riktigt kladdiga kritor ska det vara – kladdkritor!

Det kommer finnas nygrillad lammkebab från Kalmar kebab och där ingen mindre än Lilian från Ekenäs hantverksbageri ska, på plats, fixa kebabbrödet. Även Voxtorpsgården kommer att sälja mat att äta eller deras KRAV-fläsk att köpa med hem. Fikasugen? Ja, som tur är har även Ekenäs hantverksbageri bakat extra just till denna dagen! Ullhantverk kommer att finnas till försäljning av duktiga Maja, Idealskog som kan allt om stängsel kommer och till min stora glädje: blomsterodlarna med eko i fokus Fiddekulla trädgård är på plats!

Det kommer helt enkelt bli en toppendag! Inträdet ska inte bli större bara för att man är en stor familj, utan 150:- per familj oavsett antal. Eller 50 kr/person om man kommer utan familj.

Det kommer att finnas flera barnaktiviteter på gården. Dessutom bildspel, gissningstävling med fina priser, lammskinnsförsäljning, ullplädar, böcker om livet med får och trevligt sällskap. Solsken är beställt.

Det allra roligaste att få berätta är att hela Långasjö socken sluter upp kring den här dagen under namnet: Långasjö Inspirerar. Det kommer innebära att inte enbart Långasjölamms lilla företag kommer ha öppet den här dagen. Utan bygdens många kreativa småföretagare bjuder in denna dag. Mer info kommer. Samt en karta så klart!

Varmt välkomna till en vårdag i Långasjö! 10.00-14.00 har Långasjölamm öppet. Kan variera hos de andra företagen, men mer information kring öppettider kommer. Jag hoppas vi ses//Malin