Öppen gård 13:e april 2024, 10.00-14.00

Öppen gård mitt i lamningen! Det kommer finnas många nyfödda lamm att titta på och klappa. Ni kommer kunna äta gott och lära er mer om ekologisk matproduktion. Många olika barnaktiviteter finns det också.

Nedan presenterar jag utställarna. Känn er varmt välkomna!

Många lamm föds i april
Måla på ensilagebale. En härlig känsla. Riktigt kladdiga kritor ska det vara – kladdkritor!

Det kommer finnas nygrillad lammkebab från Kalmar kebab service! Två kockar, fantastiska råvaror och ett kebabspett med en grill. För andra året i rad kan Öppen gård presentera denna unika, utsökta lunchkebab. Värt ett besök på Öppen gård enbart för denna smakupplevelse!

Voxtorpsgården, KRAV-certifierad gård, kommer att sälja korv med bröd att äta eller att köpa med hem. Det är min bror och svägerska som kommer till Långasjö denna dag. Det är unikt att vi har en grisgård med KRAV-grisar i vårt närområde. 1% av Sveriges grisar få äta gräs, böka och bada lerbad. (99% står instängda på betonggolv.)

I år kan jag även stolt presentera ännu en ekogård: Brokagärde Ekogård, kommer och säjer sina fantastiska ostkakor, stekost, yoghurt m.m Allt tillverkat av deras fina ekokossors mjölk.

Fikasugen? Ja, som tur är har Ekenäs hantverksbageri bakat kanelbullar just till denna dagen!

Idealskog som kan allt om stängsel kommer. Boka en stängseluppsättning! Dessutom har de med sin Hoppborg till glädje för alla barn.

Fiddekulla trädgård är på plats och säljer blommor och plantor och berättar om sitt tänk kring att odla och sälja hållbara trädgårdsväxter.

Simons trähantverk har med sin ur-coola fotdrivna träsvarv. Kom och kolla!

Algutsboda biodlarförening säljer honung och berättar hur viktiga bina är för allas våra odlingar.

Mundekulla Runningfestival kommer ta emot anmälningar till skönaste loppen i skogen kring Mundekulla den 25:e maj. Jogga eller gå eller löp, Finns flera olika långa lopp.

Behöver du få något snickrat? Passa på att prata med Andreas på Langasjöbygg, som är här den 13/4 och berättar om sin verksamhet.

LRFs lokalavdelning kommer att svara på frågor om förutsättningarna att jobba som bonde i inre Småland. Ekologiska lantbrukarna kommer med en utställning med svar på en del frågor kring att odla ekologisk mat. Och sen finns så klart flera ekobönder på plats att ställa sina frågor till live. Passa på!

Sist men inte minst är även Emmaboda pastorat med som utställare. Hur vill du att de fyra församlingarna ska bedriva sin verksamhet i Långasjö, Emmaboda, Vissefjärda och Algutsboda? Berätta!

Det kommer helt enkelt bli en toppendag! Inträdet ska inte bli större bara för att man är en stor familj, utan 150:- per familj oavsett antal. Eller 50 kr/person om man kommer utan familj.

Det kommer att finnas flera barnaktiviteter på gården.

Det allra roligaste att få berätta är att hela Långasjö socken sluter upp kring den här dagen under namnet: Långasjö Inspirerar. Det kommer innebära att inte enbart Långasjölamms lilla företag kommer ha öppet den här dagen. Utan bygdens många kreativa småföretagare bjuder in denna dag. Mer info finns på plats och en karta finns så du/ni kan hitta runt till de olika besöksmålen.

Varmt välkomna till en vårdag i Långasjö! 10.00-14.00 har Långasjölamm öppet. Kan variera hos de andra företagen. Landsbygden sjuder av aktiviteter. Om nu det var någon som trodde något annat. Jag hoppas vi ses//Malin